Alet Koets

Alet Koets Achterberg houdt ervan met mensen te werken

aan een (diepere) verbinding met hun innerlijk weten. Het samen onderzoeken naar de toegang tot emotionele balans en innerlijke rust.

Het ontdekken van ieders eigenheid en zelfvertrouwen kan zoveel vreugde en verandering brengen.
Alet geniet van die beweging, die van binnenuit komt. Van de helderheid en waarheid ervan. Dat is de drijfveer in het persoonlijke leven en de inspiratiebron van haar therapeutisch werk.

Een bloem verliest zich niet in zijn uiterlijke schoonheid.

De werkelijke schoonheid is schoonheid van binnenuit; uniek en met een vanzelfsprekend aanwezig zijn. De schoonheid en weldaad van de natuur raken me, de natuur spiegelt en inspireert.
Hoe ontspruit een kiem, hoe ontwikkelt en ontvouwt de bloem zich, hoe vergaat een bloem en hoe draagt dat weer het zaad om in een volgend seizoen tot bloei te komen?

Welke omstandigheden zijn belangrijk  voor mensen;   Wat is nodig om te vertrouwen op het ritme en de schoonheid tussen bloeien en vergankelijkheid;  Wat is nodig om dit leven te kunnen genieten?

Achtergrond Alet Koets Achterberg

  • Maatschappelijk werk en dienstverlening, creatieve therapie  en Lichaamsgeoriënteerde psychotherapie;
  • Opleidingen en training rond trauma en ontwikkeling van Marianne Bentzen, Somatic Experience van Laurie Heller en Diane Pool Heller rond hechting in de relatie;
  • Daarnaast volgde ik verschillende trajecten rond het werken met mindfulness, reading/healing en energie; O.a. tot mindfulness docent opgeleid door Tara Brach en Jack Kornfield.
  • Al 15 jaar volg ik een spiritueel psychologisch traject, bij de Ridhwan; school voor zijns oriëntatie;
  • Scholing, intervisie en supervisie zijn voor mij wegen om verantwoordelijk te werken;
  • Moederschap voor 4 (pleeg)kinderen, partner in een langdurige relatie, vriendschapsrelaties;
  • Werk binnen de kinder- en jeugdbescherming;
  • Medisch maatschappelijk werk UMCG, als inhoudelijk manager bij MEE en werken als therapeut hebben mij inzicht in menselijke ervaringen en dynamiek gebracht binnen verschillende levensterreinen.